Fläskfile & kantarellgryta

ca 4 pers
1 fläskfilé, tunt skivad
valfri mängd kantareller, färska eller frysta, delade
1 gul lök, hackad
1 pkt bacon, strimlad
pepparkrydda och ev salt
1 burk lätt creme fraiche
3 dl Milda mat eller annan matlagningsgrädde
½ msk soja
1 msk kycklingfond
1 msk vinbärsgelé
ca 10 cocktailtomater, halverade


Om kantarellerna är färska så börja fräs dom i smör i en stekpanna, (är dom förvällda steker du allt på en gång) tillsätt sedan lök, bacon och fläskfilé och stek till köttet precis är genomstekt. Tillsätt creme fraichen och grädden och rör så att creme fraichen rörs ut. Tillsätt soja, fond och gelé och rör om och låt allt småputtra i 5-10 minuter. Lägg i tomaterna precis innan du tar av stekpannan från spisen så dom endast blir varma.

Servera med ris eller potatis


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0