Gi´s currykyckling
Ingredienser:
5 kycklingfileér
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
3 dl grädde
1 dl creme frech
2 paket bacon
Curry, svartpeppar och lite salt
Gör såhär:
Hacka löken och vitlöken. Skär bacon i 1 cm tjocka bitar. Stek tillsammans i en panna.
Medans det steker så strimla kycklingen. Ta bort “lökröran” från pannan och stek kycklingen.
När kycklingen är genomstekt häll på kryddorna. Låt det “steka in i kycklingen”. Häll sedan över lökröran, grädden och creme frech.
Låt småputtra i ca 5-10 minuter.
GI´s fyllda paprika
Ingredienser till 2 paprikor:
Köttfärs
½ gul lök
1 msk naturell creme fresh
2 msk creme fresh med smak av paprika och chili
1 msk chilisås
½ burk champinjoner
2 paprikor
Gör såhär:
Stek på köttfärsen. Hacka lök och champinjoner och blanda sedan med den stekta köttfärsen. Låt steka ihop tills köttfärsen är klar. Häll sedan på den naturella creme freshen och den smaksatta och chilisåsen. Låt småputtra ihop i nån minut.
Skär av toppen på paprikan och skölj rent. Smöra en form. Lägg paprikorna i formen och börja sedan fylla paprikorna med köttfärsröran. Toppa med lite ost. In i ugnen i ca 15 minuter på 200 grader.
Servera med sallad och en kall sås.
Kall sås
Ingredienser:
4 msk creme fresh
1 msk chilisås
½ gul eller röd lök
Gör såhär:
Hacka löken och blanda creme fresh, chilisås och lök i en skål.
Gi´s lätta kallsås
Ingredienser:
1dl creme fresch
1-2 msk chili sås
Lite salt
½ gul lök
Gör såhär:
Hacka löken smått. Blanda lök, creme fresch och chilisås tillsammans i en skål.
Gi´s skagenröra
Ingredienser:
4 dl creme fresh
½ burk röd rom
1 röd lök
Salt
Räkor
Gör såhär:
Hacka löken fint, blanda allt i en skål och rör om försiktigt. In i kylen i några timmar. Servera med en hackad eller en delad avokado
GI´s falska potatisgratäng med rättika
1 st rättika
½ purjolök
Ca 5-6 dl grädde
Salt, peppar
Ost
Gör såhär:
Skiva rättikan och purjolöken. Smöra en form. Varva rättika, purjo, salt och peppar. Häll sedan på grädden. In i ugnen på 200 grader i ca 1½ timme. Ha lite koll på gratängen i slutet så den inte bränns. Ta ut gratängen ur ungen och lägg på ett tjockt lager ost. Dra ner graderna till 175 den sista halvtimmen
Gi´s korvstroganoff
Ingredienser:
Scan falukorv
4 dl Creme frech
1 dl grädde
1 gul lök
Salt, vit och svartpeppar
½ dl Passerade tomater
Gör såhär:
Hacka löken. Och skiva korven i stavar. Stek lök och korv tills korven fått färg. Häll på creme fresh, grädde, tomater och krydda. Låt småputtra i ca 10 minuter.
Gi´s vitlöksdressing
Ingredienser:
3 vitlöksklyftor eller ca 2 msk vitlökspulver
2½ dl creme fresh
½ dl majonnäs
Salt
Gör såhär:
Skala och pressa vitlöken. Blanda allt i en skål.
Gi´s chokladmuffins
Ingredienser:
50 g smör
50 g 70% choklad
3 ägg
50 g hasselnötter
Gör så här:
Hacka hasselnötterna.
Vispa äggulorna poröst och länge.
Smält chokladen tillsammans med smör i mikron.
Vispa äggvitorna väl och hårt för sig tills man kan vända på byttan.
Blanda äggulorna, hasselnötterna tillsammans med choklad- och smörblandningen.
Vänd sedan ned äggvitorna försiktigt i blandningen.
Häll upp smeten i muffins/bull-formar med en sked.
Grädda i ugn cirka 20-25 minuter i 150 grader.
Gi´s heta fiskgratäng
Ingredienser:
Torsk
1 rödlök
4 dl grädde
1 ask philadelfiaost
½ dl passerade tomater
Chili
Salt
1 tomat
2-3 dl riven ost
1 msk sambal oelek (VÄLDIGT STARKT)
Gör såhär:
Smöra en ugnsform. Sätt ugnen på ca 175-200 grader.
Lägg den tinade fisken i ugnsformen, salta lite på den. Blanda grädde, philadelfiaost, chili, salt, passerade tomater och sambal oelek i en bunke. Skiva tomaten och löken. Lägg det på fisken och häll sedan röran på fisken. In i ugnen i ca 45-60 minuter. Ta ut fisken och strö över osten. In i ugnen tills osten fått fin gyllenbrun färg. Klart att servera!
Gi´s broccoligratäng
Ingredienser:
1 ask philadelfiaost
3-4 dl grädde
Rivens ost efter behag och smak
Salt
Broccoli
Tomat
Gör såhär:
Blanda philadelfiaost och grädde. När philadelfiaosten är slät och fin häll i den rivna osten och lite salt.
Smöra en form och lägg i broccoli briketerna. Lägg på tomaterna och häll sedan på ostsmeten.
In i ugnen på ca 175 grader tills osten fått fin färg.
Klart!
Gi´s Kryddiga korvgryta
2 stycken bratwurst (hög kötthalt)
2 st kabanoss (hög kötthalt)
1 ½ dl creme fresch paprika och chili
1 ½ dl grädde
Salt
1 gul lök
4 färska champinjoner
Gör såhär:
Hacka löken och skiva champinjonerna. Stek det lite lätt i stekpannan. Skriva korven och stek dom tillsammans med lök och champinjoner tills det är genomstekt. Häll sedan på grädde och creme fresch, salta efter behag. Låt småputtra i ca 10 minuter. Klart!
Servera med sallad eller nåt annat gott tillbehör.
Gi´s köttgryta
Ingredienser:
Strimlat nötkött (1 paket)
2 morötter
1 stor gul lök
En burk champinjoner eller om man vill -10 färska champinjoner
2-3 msk Soya
5-9 dl vatten
4 dl grädde
2 dl creme fresh
Salt
Peppar
Gör såhär:
Bryn köttet lite lätt i en stor kastrull, häll på vatten så att det täcker köttet och i med soyan. Låt koka i ca 40-60 minuter, häll på mer vatten om det behövs. Skala lök och morot, hacka löken grovt och skiva morötterna. Lägg sedan i morötter, svamp och lök i grytan och låt koka tillsammans dom sista 15 minuterna.
När vattnet har kokat bort och du tycker att ditt kött är lagom mört i med grädden och creme frech. Salta och peppra efter behag. Låt småputtra i ca 10-15 minuter. Servera med en sallad.