Cowboygryta

Ingredienser:
Köttfärs
Rökt fläsk
Kidneybönor (röda, burk)
Krossade tomater
Paprika (röd-gul-grön)
Jalapeño
Lök
Vitlök
Potatis
Strösocker
Chilipulver
Salt & svartpeppar
Persilja till garnering
Matfett till stekning 

Tillagning

1.Förbered: Ansa jalapeno, paprika (ta bort stjälk och vitt innanmäte)& lök. Skär i bitar.
Finhacka persilja. Skär fläsket i tärningar.
2.Gryta: Hetta upp en stor stekpanna/gryta på medelhög värme. Lägg i fläsket och stek några minuter.
3.Tillsätt köttfärs och ev. lite extra matfett. Finfördela färsen med en trägaffel e.d.
Stek i ytterligare några minuter under omröring tills fin färg.
4.Tillsätt bönor och krossade tomater.
Tillsätt paprika, jalapeno & löken, pressa vitlök och socker.
Smaka av med chili, salt och peppar.
Låt småkoka i cirka 30 minuter.
5.Lägg upp och strö hackad persilja över.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0