Prinsesstårta 20 bitar

Botten:
5
ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
Hallonsylt lr ev jordgubbssylt
1 stort paket Vaniljsås som man gör kräm av istället (blanda i mindre vätska)

Lock:
Ca 700-800 g Marsipan
Karamellfärg

Gör såhär:
Vispa ihop ägg & socker poröst.
Blanda vetemjöl, potatismjöl & bakpulver för att sikta ner i äggsmeten & rör tills allt har blandats.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd djup långpanna & grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
Stjälp upp kakan & låt svalna innan du fixar till kanterna med en vass kniv.
Detta gör du två gånger då du behöver två bottnar.
Lägg ena botten på en bricka  & bred sylt över hela botten & lite vaniljkräm på det, lägg på den andra botten & bred över resterande vaniljkrämen på det lagret & jämna till ytan.
Ta nu & börja knoda ihop marsipanen ordentligt med önskad färg & kavla sedan ut den mellan två plastfolie tills den blir lagom stor ca 1/2 cm tjock platta för att sedan bre ut den över tårtan (här kan du behöva lite hjälp)
Sen är den klar att dekorera hur man vill 


                                     



Gi´s tacogratäng

1 Purjonlök
1 gul lök
1 påse riven ost
1 paprika
700 gram köttfärs
1 påse tacokrydda
5 dl creme fraish
200 g philadelfiaost
1 krm chilikrydda
1 paket passerad tomat

Gör såhär:
Bryn köttfärsen i en panna & hacka gul lök & paprika & bryn i en annan panna.
Blanda ihop köttfärs, lök, paprika, Tacokrydda, chilikrydda & häll över dom passerade tomaterna & låt koka.
Blanda philadelfiaost & creme fraish & häll i botten av en ugnsfastform & strö över den hackade purjon.
Sen tömmer man över köttfärsblandningen i formen strör över riven ost.
In i ugnen på 225 ¤ & när osten fått färg är det klart att serveras med sallad 



chokladmuffins

100g margarin el smör (mjölkfritt)
2 ägg (gärna äggsubstitut)
2½ dl socker (räcker med 2dl)
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl (har inte hunnit prova glutenfritt så kör med vanligt)
½ tsk bakpulver

vispa socker o ägg,Smält margarin o låt det svalna- fingervarmt... blanda med socker o ägg. blanda ihop de torra ingredienserna och rör försiktigt ihop allt till en tjock smet.fyll formarna 3 fjärdedelar grädda mitt iugnen på 200 grader (170-varmluftsugn i 10 minuter)

ca 10-14 små muffins

Blanda gärna 100 gram philadelfiaost, 60 gram mjukt smör/margarin (på flaska) & ett paket florsocker med chokladsmak ev lite citronsaft



RSS 2.0