Gi wofflor

Ingredienser

8-10 st

100 g smör
3 1/2 dl siktat dinkelmjöl
1 dl havrekli
1 1/2 dl rostade solroskärnor
1 dl linfrön
2 krm salt
1 tsk bakpulver
4 1/2 dl mjölk
2 ägg
Tillbehör:
250 g KESO
4 dl tinade eller färska blåbä














Gör så här

Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, kli, frön, salt och bakpulver. Vispa i mjölk, ägg och smör till en slät smet. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna.
Servera dem direkt med cottage cheese och blåbär.


Grillad sallad!

Till sommarn grillar man ganska mycket iaf jag & i vanliga fall blir det potatisgratäng lr potatissallad till det man äter men vad jag tycker är gott (nästan godare) är:
Man skivar upp
Paprika
Körsbärstomater
Champinjoner
Gullök
Hela vitlöksklyfter
& lägger i en aleminiumfolie båt & ringlar över
Allround marinad
Vik ihop kanterna & låter stå på grillen tills det ser bra ut (öppna & kika) mina tog ca 35 min men det beror på storlek & värme.

Gi bröd

Ingredienser:
3 dl ost
3 ägg
3 msk majonnäs
Frön – Solroskärnor, krossat linfrö, skalade sesamfrön, lite brödkrydda
½ tsk fiberhusk
Gör såhär:
Blanda allt i en bunke tills det blir en halvt rinnig smet. Plutta ut små kluttar på en smord fort eller bakplåtspapper.
Låt stå i ugnen i ca 10 minuter, eller tills brödet fått färg, i 225 grader.

RSS 2.0