Havreknyten!

Ingridienser:
4 dl havregryn
1 dl strösocker
100 g margarin
Ca 30 småformar

1.  Sätt ugnen på 125-150¤
2. Smält margarin & blanda i havregryn & strösocker, rör ordentligt.
3. In i ugnen tills dom får en gyllenfärg

KLART


A´s smörgåstårta!

Ingidienser:
3 Avakado
1 Dill
2 Majonäs
6 Dl Grädde
1 Citron
4 Tonfisk
1 Purjon
3 Franskor

Första lagret:
Blanda avakado purjonlök, grädde, majonäs & bred ut
Andra lagret:
Blanda tonfisk, dill, citron, grädde, majonäs & bred ut.

Majonäs runt hela & valfri dekoration.
KLART

Tabouleh

Ingridienser:
1 dl torrt bulgurvete
3 citroner
500 g bladpersilja
1 dl färsk mynta
2 finhackade lökar
4 stora tomater
Salt, svartpeppar, cayennepeppar
Olivolja

1 dl torrt bulgurvete, låt vila i 1 dl vatten så att kornen sväller
Saften av 3 citroner, man kan ta mindre om man vill, eller mer, efter behag
500 g bladpersilja, finhackat. Är inte persiljan finhackad så tycker många libaneser att det blir konstigt
1 dl hackad färsk mynta, kan dock uteslutas, inte ett måste.
2 finhackade lökar, vill man kan man använda sig av rödlök om man vill ha mildare smak
4 stora tomater finhackade
salt, efter behag
svartpeppar, efter behag
cayennepeppar, efter behag
1 dl olivolja, ungefär.

                                       Blanda sedan allt i en stor salladsskål

KLART

Recept av Caroline

Currysill

Ingredienser:
1½ dl purjonlök
1 syrligt grönt äpple
1½ dl majonäs
3 dl filmjölk
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1 burk sill

Blanda allt i en bunke & låt stå i kylen några timmar innan den serveras

KLART


Petras smörgåstårta

Ingreienser:
Mjuk leverpastej
Bostongurka
Grädde
Skinkost
Skinka
Tonfisk
Majonäs
Lök
Ketchup
landgångsbröd

Första lagret:
Blanda mjuk leverpastej, bostongurka, grädde & bred ut över första lagret.

Andra lagret:
Blanda mjuk skinkost, skinka, grädde & bred ut över andra lagret.

Tredje lagret:
Blanda tonfisk, majonäs, grädde, lök, ketchup & bred ut över tredje lagret.

Över hela tårtan ska det vara majonäs & dekorationen väljer man själv.

KLART



SambalOelek gratäng

Ingreienser:
1 Fläskfile
5 dl Creme freis
ca ½- 1 dl Soja
ca 1-2 tsk SambalOelek
Riven ost
(soja & sambaloelek får man ta så mycket man sj tycker om men i våran familj blir det oftast jättemycket då vi älskar dom smakerna)

Ställ ugnen på 200¤
Blanda sambaloelek, soja & creme freis i en bunke & rör om  så allt blandas ordentligt.
Lägg tunna skivor fläskfile i en smord ugnform och töm över såsen och den rivna osten strör du över.
In i ugnen 30-35 min
                        Serveras med potatis, sallad & kanske en liten baugettebit.
KLART



Kycklinggryta

Ca 4 portioner

kycklingfiléer

1 stor gul lök

200 g champinjoner

1/2 -1 röd paprika

2 dl vatten

2 1/2 dl grädde

1 dl mango chutney

1 hönsbuljongtärning

Maizena redning

margarin/olja till stekning

salt och peppar

1. Skär kycklingen i bitar. Skala och skär "båtar" av löken. Ansa och skär champinjonerna i bitar. Skölj och skär bitar av paprikan.
2. Bryn kycklingen i margarin/olja i en stekpanna. Lägg över i en kastrull.
3. Fräs löken, champinjonerna och paprika i olja i stekpannan. Tillsätt fräset i kastrullen tillsammans med vatten, grädde, mango chutney och buljongtärning. Koka upp. Låt koka 6-7 minuter.
4. Strö Maizena redning över och låt koka ytterligare 1-2 minuter. Smaka av med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
                                  Servera grytan med ris och sallad

KLART


Söndagsgryta

Ingredienser:
1 Fläskfile
3 dl matlagningsgrädde/vispgrädde
½ - 1 msk senap (ca)
1 msk ketchup (ca)
1 burk champinjoner
Piffikrydda
Mjöl

Tillagning:
1. Stek champinjoner i en stekpanna tillsätt grädden & red ut med mjöl till en stuvning.
2. Skär fläskfilen i bitar & bryn.
3. Blanda stuvningen , senap, ketchup & piffi.
4. Häll blandningen över det brynta köttet, rör om & låt puttra på svag värme
                                                         Serveras med ris & sallad (potatis funkar oxå)

KLART



Kärleksmums

Ingredienser:

Botten
150 g smör
2 st ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
½ dl kakao
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl mjölk
Glasyr:
100 g margarin
2 dl vispgrädde
4 msk socker
2 msk kakao
2 tsk vetemjöl

Garnering:
Kokosflingor

1. Sätt ungnen på 200¤ & täck en långpanna 20*30 cm med bakplåtspapper.
2. Smält margarin & låt svalna
3. Vispa ägg & socker till en vit massa & sikta över dom torra ingredienserna som redan blivit ihopblandat. Tillsätt sedan mjölk & rör slätt.
4. I med margarinet & rör om sedan in i nedre delen av ugnen i ca 20 min
5. Smält margarinet till glasyren , tillsätt vispgrädden & torra ingrediensernar & koka ca 5 min
6. Strö över kokosflingorna

Klart




Välkommen till min nya matblogg!

Här kommer det komma upp recept som jag & andra gillar starkt, oxå recept på saker jag ska prova. Har ni nått recept så tjoa till så kan jag lägga upp det, varför inte dela med sig av det goda? Alla har olika smaker så kanske det blir nått för alla.


MVH Petra

RSS 2.0