Prinsesstårta 20 bitar

Botten:
5
ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
Hallonsylt lr ev jordgubbssylt
1 stort paket Vaniljsås som man gör kräm av istället (blanda i mindre vätska)

Lock:
Ca 700-800 g Marsipan
Karamellfärg

Gör såhär:
Vispa ihop ägg & socker poröst.
Blanda vetemjöl, potatismjöl & bakpulver för att sikta ner i äggsmeten & rör tills allt har blandats.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd djup långpanna & grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
Stjälp upp kakan & låt svalna innan du fixar till kanterna med en vass kniv.
Detta gör du två gånger då du behöver två bottnar.
Lägg ena botten på en bricka  & bred sylt över hela botten & lite vaniljkräm på det, lägg på den andra botten & bred över resterande vaniljkrämen på det lagret & jämna till ytan.
Ta nu & börja knoda ihop marsipanen ordentligt med önskad färg & kavla sedan ut den mellan två plastfolie tills den blir lagom stor ca 1/2 cm tjock platta för att sedan bre ut den över tårtan (här kan du behöva lite hjälp)
Sen är den klar att dekorera hur man vill 


                                     



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0