Potatisgratäng & mumsigkotlett
Ugn på 175°
4 portioner.
1 1/2 kg potatis
3 dl visp/matlagningsgrädde
6 dl mjölk
2 msk finhackad vitlök
1 msk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
2-3 dl riven ost
Gör så här:
Skala potatisen. Skär den tunt på matberedarens fina skiva.
Värm grädde, mjölk, vitlök, salt och peppar i en rymlig kastrull. Lägg i potatisen. Koka på svag värme tills potatisen blivit mjuk, 25–35 minuter. Rör då och då. Häll potatisblandningen i en ugnssäker form.
Strö över osten och gratinera i 35–40 minuter i ugnen.
Kotletten bankar du ut med handen något. Vispar upp ett ägg. Vänd kotletten i ägget. Blanda skorpmjöl/svartpeppar/salt och någon örtkrydda. Vänd köttet i skorpmjölsblandningen. Stek på svag värme tills kotletten är färdig.
4 portioner.
1 1/2 kg potatis
3 dl visp/matlagningsgrädde
6 dl mjölk
2 msk finhackad vitlök
1 msk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
2-3 dl riven ost
Gör så här:
Skala potatisen. Skär den tunt på matberedarens fina skiva.
Värm grädde, mjölk, vitlök, salt och peppar i en rymlig kastrull. Lägg i potatisen. Koka på svag värme tills potatisen blivit mjuk, 25–35 minuter. Rör då och då. Häll potatisblandningen i en ugnssäker form.
Strö över osten och gratinera i 35–40 minuter i ugnen.
Kotletten bankar du ut med handen något. Vispar upp ett ägg. Vänd kotletten i ägget. Blanda skorpmjöl/svartpeppar/salt och någon örtkrydda. Vänd köttet i skorpmjölsblandningen. Stek på svag värme tills kotletten är färdig.
Kommentarer
Trackback