Tabouleh

Ingridienser:
1 dl torrt bulgurvete
3 citroner
500 g bladpersilja
1 dl färsk mynta
2 finhackade lökar
4 stora tomater
Salt, svartpeppar, cayennepeppar
Olivolja

1 dl torrt bulgurvete, låt vila i 1 dl vatten så att kornen sväller
Saften av 3 citroner, man kan ta mindre om man vill, eller mer, efter behag
500 g bladpersilja, finhackat. Är inte persiljan finhackad så tycker många libaneser att det blir konstigt
1 dl hackad färsk mynta, kan dock uteslutas, inte ett måste.
2 finhackade lökar, vill man kan man använda sig av rödlök om man vill ha mildare smak
4 stora tomater finhackade
salt, efter behag
svartpeppar, efter behag
cayennepeppar, efter behag
1 dl olivolja, ungefär.

                                       Blanda sedan allt i en stor salladsskål

KLART

Recept av Caroline

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0