Sofies äppelkaka

FARINGLASERAD ÄPPELKAKA
2-3 st syrliga äpplen ( ca 3 dl rivet)
2 st ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
1. sätt ugnen på 175 grader, smöra och mjöla en rund bakform.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, skala och ta bort kärnhuset, riv äpplena på det grövsta på rivgärnet ( ca 3 dl)
3. rör ner äpplena och resten av ingredienserna varsamt (ej elvisp)
4. bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 - 35 min.
 
 När det är ca 5 minuter kvar på kakan kan du börja med glasyren.

GLASYR 
1 dl vispgrädde
50 g smör el margarin
1/2 dl farin socker
1 tsk vaniljsocker
 
1. blanda alla ingredienserna i en kastrull, låt koka i ca 5 min, eller tills den har tjocknat något.
2. stick några hål i den varma kakan ( med tex en gaffel) och häll över den varma såsen. Låt kakan kallna och glasyren stelna innan den serveras.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0